Du er fyret, og sådan undgår du ledighedsstress!

Der er desværre flere virksomheder, der i dag bliver nødsaget til at fyre mange medarbejdere, ofte på grund af økonomiske vanskeligheder. Det er ikke godt for en virksomhed at skulle af med deres højt skattede medarbejdere, og især ikke hvis man tænker på, at der i fremtiden vil ske en opgang i økonomien, og dermed vil man få brug for flere gode medarbejdere. Mange arbejdspladser vil gerne give deres fyrede medarbejdere en hjælpende hånd til den ledighed, der i den kommende tid vil bliver hverdagen for mange af de tidligere ansatte.

Outplacement

Flere virksomheder arbejder med Outplacementforløb for deres fyrede medarbejdere, og jeg håber, at endnu flere virksomheder anvender denne tilgang til de fyrede medarbejdere. Når de hjælper deres fyrede medarbejdere er det både, fordi det er etisk korrekt, men også fordi de værdsætter deres tidligere medarbejdere og gerne vil give dem en værdig afsked, en god start til ledighed og give dem et ønske om at ville vende tilbage til den samme virksomhed, når der bliver mangel på arbejdskraft. 

En hjælpende hånd på vejen

Jeg mener, at virksomhederne i høj grad vil højne kvaliteten af denne Outplacement, hvis der bliver indlagt kurser om forebyggelse af ledighedsstress – både af understress og af jobsøgningsstress, så de fyrede medarbejdere nedsætter risikoen for ledighedsstress, og dermed bevarer evnen til at håndtere deres ledighed og jobsøgningen på en givende måde, så de kommer tættere på arbejdsmarkedet end længere væk fra arbejdsmarkedet. 

Samtidig kan de give deres fyrede medarbejdere en eller flere personlige samtaler, så de kan tale med en professionel om, hvad de tænker om deres kommende ledighedsperiode, samt hvordan de vil tackle den. Det kan være en god hjælp at få én til at hjælpe med at lægge en struktur for, hvordan man skal planlægge den kommende tid, så jobsøgningen bliver konstruktiv og anvendelig, samt så den øger ens muligheder for at komme tilbage i arbejde. Det er bedre at komme i gang med jobsøgningen med det samme, end at tage sig en hvileperiode, hvor man opbygger dårlige vaner, der nemt medfører understress.

En god investering

Outplacement er desværre ikke nok anvendt i vores samfund, da det er endnu en økonomisk udskrivning for de trængte virksomheder, men det er en rigtig god investering i de kommende ledige og dermed også i samfundet. Det gælder om at have borgerne kortest muligt tid på overførselsindkomster, så de igen kan blive god forbruge og få gang i vores økonomi.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *