Bogen

Ledig anbefaler bogen

Hej Helle
Jeg kan ikke takke dig nok for, at have fået lov til, at læse din bog. Jeg er normalt et meget velfungerende menneske med mod på livet, som går til enhver opgave med krum hals, men efter 1½ års arbejdsløshed havde alt det ændret sig. Jeg var på kanten af at opgive at finde et job og hverdagen var fyldt med mindreværdskomplekser og noget der mindede om stress, hvilket jeg slet ikke kunne forstå.. Indtil du tonede frem på TV og talte om ledigheds stress. Så var jeg jo ikke tosset!!

Din bog læste jeg i små-bidder, for kors hvor var der pludselig meget at arbejde med og hvor var det dejligt at jeg kunne genfinde min selvtillid på den måde. Jeg læste nogle kapitler af gangen, tog dem ind og handlede ud fra dem og for hver dag blev jeg mere og mere glad indeni. Pludselig havde jeg overskud til at smile til mig selv i spejlet, rydde ud i ting der, trods ledighed, havde hobet sig op, gå ture med hunden og ikke mindst skrive ordentlige ansøgninger igen uden at tænke: “Hvad nytter det?”. De afslag jeg fik, kunne jeg slå hen med: “Det er jo deres tab” og med krum hals søge videre i diverse jobopslag.

Og ved du hvad? I dag ringede telefonen med den besked jeg har ventet så længe på….. “Hej det er Rebecca. Jeg har den glæde at kunne fortælle dig, at du har fået jobbet”. Jeg blev (og er) simpelthen så glad, at jeg skulle anstrenge mig for, at høre resten af samtalen.

Tænk sig, at en genfunden tro på sig selv via en bog kan føre til et job… Jeg håber virkeligt, at din bog kommer ud til rigtigt mange mennesker, for den er velskrevet, let at gå til og så virker det altså at vide man ikke er alene og at man kan gøre noget for at booste sig selv…. også selv om man er arbejdsløs..

Tusind, tusind tak Helle.
Kæmpe knus fra Eva Jakobsen

Kommentarer til relevansen af bog om ledighedsstress

Der er ikke særligt mange der beskæftiger sig med ledige og understress, det gør, at dit arbejde bliver ekstra vigtigt, for at øge forståelsen og empatien for de ledige i det store offentlige system, som langt de fleste ledige ikke synes hjælpe dem, snarere tværtimod.

Jeg har selv prøvet at være ledig, og jeg må sige, at du rammer meget plet med hensyn til det du skriver, jeg kan godt identificerer mig med de ting du skriver. Jeg håber du får stor succes med din bog og dit arbejde, og jeg håber at du når ud til mange jobcentre og anden aktører, da mange af disse ikke har så stor viden om understress, jobsøgningsstress m.m

Det virker i hvert tilfælde som om at de mangler viden, og I nogle tilfælde har svært ved at sætte sig ind i hvordan det præcist påvirker folk psykisk at være ledig lang tid. Så efter min mening burde din bog være obligatorisk læsning for jobkonsulenter og A-kasse medarbejdere samt konsulenterne fra anden Aktør.

En anonym ledig

Ser virkeligt frem til at læse din bog, føler det er et tabu at være ledig og oplever osse at det stresser en enormt. Især nu om dage hvor jobcentre aktiverer for refusions godtgørelse. Det føles meget krænkende. Der er helt klart brug for mere fokus på området og, føler jeg, brug for psykologisk støtte som ledig i en bredere kreds, hvor det ikke handler om ansøgninger og kompetencer, og hvor man ikke bliver smidt ud af akassen hvis man siger noget forkert, som feks at man ikke føler man kan.

Michael Pedersen, Ledig

Jeg synes din bog er god, jeg vil i særdeleshed dyrke det med åndedrættet!

56-årig ledig

Hej…
Tusinde tak fordi du har skrevet den bog. Den er fantastisk. Og jeg har bedt min A-kasse om at læse den, min sagsbehandler på Jobcenteret og har sågar også anbefalet den til Arbejdsministeren. Jeg synes den gør os alle lidt klogere. Og alle der er i berøring med ledige skulle læse den. De, der sidder derude og forvalter vores liv og læner sig op af en lovgivning, har ringe forståelse for den situation man er i. Jeg piver ikke, men jeg kunne også skrive en bog om alt det, jeg har været trukket igennem. Og som stadig ikke har ført til job. Desværre. Folk ryster på hovedet når jeg fortæller dem om mit forløb som sikkert er helt normal ift. at man er ledig. Du beskriver lige præcis, hvordan det føles at være ledig. Og var for mig en “aha-oplevelse”. Jeg er blevet bedre til at passe på mig selv efter jeg har læst din bog. Som sagt, så skulle alle sagsbehandlere i DK læse den. I håb om at de så får en bedre forståelse for os ledige.
Fortsat god barsel.
Venlige hilsner Linda