Omtale

TV2 Lorry

Jeg var gæst i programmet “Lounge”, hvor jeg fik god tid til at fortælle om min bog.

Du kan se klippet ved at klikke her.

Sundhed på P1

Mandag d. 28. februar var jeg gæst i programmet “Sundhed på P1”, hvor Helle Solvang spurgte særligt ind til det at være lykkelig på trods af, at man er ledig. Interviewet på seks minutter er en del af en hel udsendelse. Du kan lytte til hele udsendelsen her (mit interview begynder ca. 8.30 i udsendelsen). Du kan også downloade selve lydklippet af mit interview her.

Artikel fra Valby Bladet

Valbybladet bragte efter min bogreception en artikel, som du kan læse i netversion her.

“Vita” på P1

I 2010 medvirkede jeg i en udsendelse i “Vita” på P1. Det handler blandt andet om stress blandt ildsjæle. Jeg bliver interviewet sammen med min kæreste, som jeg skulle giftes med fem dage senere.

Du kan høre udsendelsen her.

Diverse artikler:

HK bladet: 10 gode råd til arbejdsdagen som ledig

HK: Ledig fra 9-16

Djøfbladet: Halvdelen af de ledige føler sig stressede

Lektørudtalelse i uddrag:

Anvendelse/målgruppe/niveau

For mennesker, der i en kortere eller længere periode står udenfor arbejdsmarkedet. Den vil også være relevant for personale i jobcentre, a-kasser og fagforeninger.

Beskrivelse

Ledighedsstress er et nyt begreb i stress-litteraturen, hvor fokus indtil videre har været netop på arbejdspladsens krav. Stress hos ledige er imidlertid lige så udbredt. Arbejdsløshedssituationen byder på en række belastninger: aktiveringssystemet, som kan forekomme urimeligt, krav om et antal ansøgninger, den økonomiske side af sagen, som kan have indflydelse på boligsituationen osv., mindreværdsfølelse og den understimulation, arbejdsløshed også kan medføre (understress). Risikoen for både stress og depression er der. Bogen bringer gode råd og anbefalinger til den ledige – om afspænding og vejrtrækningsøvelser, som vi kender fra anden stresslitteratur, om økonomien, positiv tænkning og om at skabe en sund, meningsfuld hverdag, men peger på hvilket samfundsspild, det er, at ledige rammes af stress og sygdom alene på grund af deres arbejdsløshed.

Samlet konklusion

Bogen fokuserer på jobsøgningsstress og understress i forbindelse med arbejdsløshed. Den kommer med konkrete værktøjer til forebyggelse af stress og depression og til forbedring af situationen som helhed.

Alma Lin Jensen