Hvorfor kører akademikere sporvogn i Tivoli?

Jeg ved ikke, om du så indslaget i TV2 Nyhederne i lørdags om akademikere, der arbejder i Tivoli i stedet for at have et akademisk arbejde. Især psykologuddannet Carsten Johansen siger lige præcis, hvorfor det er så vigtigt, at vi gør noget i vores samfund, for at hjælpe ledige til at undgå ledighedsstress. Eller som minimum giver dem kvalificeret hjælp til at komme af med ledighedsstress, som desværre flere og flere ledige oplever.

Carsten Johansen siger: ”Jeg blev nødt til at gøre et eller andet, altså, ellers så ville jeg gå helt ned med flaget. Mine ansøgninger bar også præg af det”. ”At gå helt ned med flaget” er et udtryk fra en person, der er blevet påvirket af sin ledighedsperiode, og desværre fik ledighedsstress. Carsten fortæller selv, at hans situation havde en negativ effekt på hans ansøgninger. Og det understreger netop min pointe med, at man kommer længere væk fra et arbejde, hvis man får ledighedsstress.

Når man ikke længere er i stand til at skrive en god ansøgning, så kan man da være sikker på, at ens ansøgning bliver valgt fra i første runde, hvor de fleste arbejdsgiver kun bruger 30 sekunder på at vurdere, om en ansøgning skal gå videre eller ej. Og meningen som ledig er jo, at man skal komme tættere på arbejdsmarkedet, og hvis man ikke kommer til en samtale, så bliver det svært at få et arbejde.

De ledighedsstressede, der kommer til en samtale, vil desværre udstråle, at de enten er understressede eller har jobsøgningsstress, og så bliver der også rigtig langt til en ansættelse. I dag ansætter man mest medarbejdere ud fra deres personlighed og kompetencer, (fagligheden kan man som regel hurtigt lære), og dermed vil virksomheder helst ansætte folk, der udviser overskud og vilje, og det er ikke lige det, der kendetegner folk med ledighedsstress. Eet er, at ens krop måske udstråler lavt selvværd og manglende energi, men hvis man samtidig har svært ved at koncentrere sig og huske, så ser det endnu værre ud.

Den psykologuddannede i Nyhederne var proaktiv og gjorde noget, for at holde sig i gang og komme væk fra ledigheden. Carsten Johansen valgte at tage et arbejde i en periode, som han ikke er uddannet til, og som han er fagligt overkvalificeret til. De fleste a-kasser ville sige, at dette var en dårlig idé, fordi man så ikke holder sig opdateret på sit fag, og derved kommer længere væk fra at få en ønskestilling. Man ser da også i samme indslag, at miljøteknikker Thomas Stein passer bådene i Tivoli og ikke regner med at kunne få et akademisk arbejde inden for sit felt, fordi han ikke mener, han kan holde sig opdateret samtidig med, at han passer sit arbejde i Tivoli.

Det kan godt være, at din a-kasse ikke mener, at det er en god idé, at du tager et arbejde, der ligger under din uddannelse, men hvis alternativer er, at du ikke kan få hjælp til at tackle din situation og bliver frustreret eller går meget ned i gear; oplever ledighedsstress, så kan det være, det er en god løsning for dig, at holde dig beskæftiget med andet arbejde, mens du stadig søger jobs, der ligger inden for dit faglige felt og kompetenceområde.

For nogen kan det være ensbetydende med en frihed fra dagpengesystemet til faktisk kun at søge de jobs, som er relevante og spændende, i stedet for at skulle leve op til en masse regler og blive kontrolleret af de mange forskellige instanser, som skal holde dig i ørerne, så du ikke bare går og nyder livet, mens du snylter på systemet. Hvem der så end gør det???

Det er vigtigt, at du gør det, der gør dig glad og som giver dig lysten til at stå op hver dag!

Hvis du har lyst til at se indslaget fra Nyhederne, kan du klikke her.

Én kommentar til “Hvorfor kører akademikere sporvogn i Tivoli?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *